Forbrukslån
Forbrukslån

Normalt har de fleste ingen problemer med å betjene både båt – og andre lån. Det kan hende en og annen termin kan være vanskelig, men det løser seg som regel. Forbrukslån er i hovedsak dyrere enn andre lån og det å ikke betale en termin eller så kan fort bli dyrt. Enda dyrere om en ikke kan betjene lånet i det hele tatt. Blir man for eksempel arbeidsledig blir lånet en økonomisk belastning. Da er det gunstig at en del tilby låneforsikring.

Axo Finans

Axo Finans

Effektiv rente fra 15,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 334.
Sponset oppføring

Lendo

Lendo

Effektiv rente fra 14,01%, kr 140 000 o/5 år blir totalt kr 191 566.
Sponset oppføring

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.
Sponset oppføring

Hva er en låneforsikring

Huseiere og bileiere er godt kjent med at forsikringer er smart i forhold til uhell eller brann. En del nordmenn tar også opp egne helseforsikringer. I forbindelse med et huslån er det mange som knytter en gjeldsforsikring opp mot dette, slik at om noe skjer blir en viss sum utbetalt eller lånet slettet. Dette er nå mulig å også få knyttet opp til forbrukslån. Sjekker du hoe bl.a. OPP Finans vil du se at de faktisk har to forskjellige låneforsikringer. En forsikring, som dette, vil sikre deg om noe skulle skje slik at lånet ikke kan betjenes eller løses inn. Du betaler da en viss sum ekstra for forsikringen slik at for eksempel arvinger ikke skal bli sittende med din gjeld når den tid kommer.

Dette bør du sjekke

Forsikringer har, som forbrukslån, forskjellige priser og vilkår. Det er alltid lurt å sjekke hos flere banker. Ha et våkent øye mot ting som for eksempel ulykker, alvorlige sykdommer og arbeidsløshet. Alle disse faktorene kan føre til at du sliter med å betale lånet ditt. Spesielt er det lurt å sjekke sykdomslisten. Sjekk for eksempel for hjerteinfarkt, hjerneslag og kreft da disse sykdommene garantert vil sette deg tilbake og dermed lavere inntekt. Les også vilkårene for forsikringen nøye. Det være seg bl.a. aldersgrenser både oppad og nedad. De fleste forsikringer som dette har også vilkår for hvem som ikke får denne forsikringen. Det gjelder ofte sykdom du allerede har og som dermed kan bli en risikofaktor. Santander Consumer Bank er en av de som tilbyr låneforsikring. Det er smart sjekke både vilkår for lån samtidig som du sjekker låneforsikring, og finner ut hva som egentlig dekkes om noe skulle skje.