Forbrukslån
Forbrukslån

Utvalget av forbrukslån har blitt veldig stort de seneste par år og det gjør også at fristelsen til å oppfylle ønsker og drømme med et slikt lån blir veldig stor. Over alt på nettet ser vi annonser om billige forbrukslån som kan brukes som finansiering av stort sett det meste. Før du sender inn en søknad til en eller flere banker, bør du tenke gjennom det hele en ekstra gang. Slike lån er nemlig ikke billige og koster en del penger i både renter og gebyrer.

Hvilke ulemper finnes det med et forbrukslån?

Som nevnt er det ikke noe problem å finne et forbrukslån og med en noenlunde ryddig økonomi, så er det også en god sjanse for at søknaden din blir innvilget. Spørsmålet er om det virkelig er nødvendig å pusse opp igjen når du gjorde det for et par år siden? Eller om det ikke er mulig å vente med det nye kjøkkenet til du har fått lagt penger til side? En av ulempene med forbrukslån er at det er dyre lån. Uansett hvor lav rente banken frister med i reklamene, så er den effektive renten du ender opp med å betale alltid en del høyere. Selv om banken skriver at laveste rente begynner på 7,9 %, kan du være sikker på at det ikke er renten du kommer til å betale. Presis hvilken rente du må betale avhenger av den kredittvurderingen banken sender økonomien din gjennom når du søker om et lån.

Hvor mye koster lånet egentlig?

Du bør være forberedt på å måtte betale rundt 12-16 % i effektiv rente. I noen tilfeller litt lavere og i andre tilfeller litt høyere. Men om du mottar et tilbud på et lån på kr 65 000, som du betaler tilbake over fem år, så vil dette lånet koste deg kr 28 000 i renter og gebyrer. Det er med en rente på 16 %, noe som er ganske vanlig på et forbrukslån. Skal du ha en lavere rente, må du finne riktig bank og ikke minst få et veldig godt resultat når banken sjekker økonomien din. Dette betyr at du må ha en høy inntekt og lite gjeld. Med en vanlig inntekt, så vil renten ofte kommer opp mot de 16 %. Forbrukslån er bra for å finansiere ulike prosjekter, men det er nødvendig å huske på at det også er dyre lån.