Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån du kan benytte til hva du vil. Dermed kan du raskt og enkelt skaffe penger til en storby-weekend eller kjøp av en ny TV. Det er også mulig få låne store summer slik at man kan finansiere større ting, som oppgradering av badet/vaskerommet. Har du ikke mulighet til å stille pant for lånet? Ikke noe problem, dette er forbrukslån uten sikkerhet.

Forbrukslån

Vi nevnte ovenfor at lånet kan benyttes til det du ønsker. Banken bryr seg faktisk ikke hva du trenger pengene til. Det banken er interessert i er å få pengene sine tilbake, og at du betaler ned som du skal. I tillegg er dette forbrukslån uten sikkerhet. Det vil si at selv om du tar opp kr 2 – 300 000 i lån, slipper du stille pant for beløpet. Dermed trenger du verken bruke bolig eller bil som sikkerhet. Ulempen, om det er noen, er at det gjør rentene noe høyere enn lån med sikkerhet. Siden du får lån uten sikkerhet betyr det en generelt større risiko for banken. Dermed blir renten høyere.

Forbrukslån uten sikkerhet og renten

De noe høyere rentene trenger ikke være noe hinder, for et forbrukslån uten sikkerhet. Når du søker vil renten bli satt individuelt etter en kredittsjekk. Det betyr at selv om en banks renteeksempler viser en rente kan du faktisk komme bedre ut av det. Ser man på Bank Norwegian er eksempelrenten 17,80% (lån kr 65 000 over 5 år). Etter en kredittsjekk kan denne bli lavere for deg, om du kommer ut med en god kredittscore. Kredittsjekken er bankens sjekk av om du er i stand til å betjene et lån av denne typen.