Forbrukslån
Forbrukslån

Lån skal betales tilbake, det er en selvfølge. Før man låner penger sjekker man ofte opp og ned betingelser og renter. Går gjennom privatøkonomien og beregner inn økte utgifter. Det er da det kan hende vi glemmer av gebyrene. I en tilbakebetaling og lånesøknad bør gebyrer alltid regnes inn, både etableringsgebyrer og termingebyrer. Det sier seg selv at et tilbud med et etableringsgebyr på kr 1000 er dårligere enn forbrukslån uten dette gebyret. Heldigvis finnes disse lånene!

GE Money Bank

Banken har sakte men sikker bygd seg opp til å bli en av Norges store aktører på lånemarkedet. De tilbyr et variert utvalg i lån og kreditter, hvilke betingelser en får avhenger av type lån og kredittvurderingen. Renten på forbrukslån begynner på 7,9%, men ta forbehold om at den kommer antakelig til å bli høyere enn dette. Det gode med denne banken er at de har ikke etableringsgebyr på lån. Dermed er det en del penger spart bare der. I tillegg er termingebyret ikke uoverkommelig, kr 45. Selv om gebyret er greit husk å ta det med inn i beregningene, spesielt om du har lånet over lang tid.

Santander Consumer Bank

Dette er en internasjonal gigant i finansverden, faktisk et av de største finanskonsernene internasjonalt. Hovedkontoret for Santander Norden ligger faktisk i Norge, og det sier litt om den posisjonen de nå har i lånemarkedet her i landet. Santander tilbyr et bredt utvalg lån og kreditt, og med varierende betingelser. Lånene har en startrente på 9,4%, men det vil ikke si at det er rentesatsen alle får, renten beregnes etter størrelse på lånet og kredittvurderingen. Den store fordelen med forbrukslån her er gebyrene; de er ikke-eksisterende. Det er kr 0 i etableringsgebyr, og kr 0 i termingebyr.