Forbrukslån
Forbrukslån

Å ta opp et forbrukslån er ingen komplisert affære, og man vil ha et kjapt og ikke minst rimelig lån. Oftest sjekker man betingelser, og spesielt rentenivået opp og ned, slik at man sparer noen kroner ved å velge riktig bank. Glem ikke å sjekke gebyrene også, spesielt gjelder dette etableringsgebyret.

Etableringsgebyr

Når man leter etter et lån må alle utgifter, som er knyttet til lånet, sammenlignes med andre tilbud. Det gjelder renter, termingebyrer og etableringsgebyr. Etableringsgebyr på et lån er det man betaler for å få lånet. Gebyret er en engangssum, som skal dekke diverse utgifter forbundet med lånet, som banken har. På et forbrukslån kan det variere hvordan dette beregnes. Det er banker som har et fast etableringsgebyr, og det er banker som setter gebyret etter hvor stort lån man tar (ofte en viss prosentsats). Det er ikke uvanlig at gebyret kommer opp i over tusenlappen. Denne kan du spare om du finner et lån uten gebyret.

Forbrukslån uten etableringsgebyr

Det finnes banker som tilbyr forbrukslån uten etableringsgebyr. Det betyr dessverre ikke, at du ikke betaler dette. Det kan være bakt inn i den effektive renten du får (det man kaller skjulte gebyrer). Effektiv rente inkluderer også alle gebyrer knyttet til lånet, og enkelte banker benytter denne muligheten til å likevel kreve deg for gebyret. Du tenker kanskje, at da er man like langt utgiftsmessig? Det er man heldigvis ikke. Sjekker du for eksempel Santander Consumer Bank her hos oss ser du at her slipper du etableringsgebyret helt. Det samme gjelder også termingebyrene. Her er det kun den ordinære effektive renta, og ingen gebyrer. Så ja – forbrukslån uten etableringsgebyr er absolutt mulig.