Forbrukslån
Forbrukslån

En av de aller største fordelene med et forbrukslån, er at du kan søke det uten å stille sikkerhet. Denne praksisen er ikke vanlig for andre lån, og er dermed ganske så unik. I bunn og grunn betyr det at du kan søke lån uten å ha penger på bok, eller annet som sikkerhet. Men det ligger flere fordeler i et slikt lån.

Bruk pengene til private innkjøp

Før i tiden måtte man ofte dokumentere hva man skulle bruke pengene til når man søkte om lån, men med dagens forbrukslån er den tiden forbi. Nå behøver du bare å oppgi til banken hvor mye penger du behøver, og de verken bryr seg eller har ingen interesse av å vite hva du bruker pengene på.

Det gir rom for svært mange bruksområder, enten du ønsker å pusse opp hytta, kjøpe ny flatskjerm eller bare dra på harrytur til Sverige.

Aldri vært enklere å søke lån

Mange eksperter uroer seg over den stadig økende andelen nordmenn som har et forbrukslån, uten at det ser ut til å bli noe problem enda. Andelen misligholdte lån er på vei ned, til tross for at det aldri har vært enklere å søke om lån.

Trolig skyldes det at nordmenn stadig får bedre økonomi, samtidig som man blir bedre betalere etter mye fokus i mediene på hva som skjer dersom man lar forbrukslån gå til inkasso og lignende.