Forbrukslån
Forbrukslån

Man kan bruke forbrukslån til akkurat hva man vil, så lenge bruken ikke bryter med norsk lov. Bankene legger seg ikke opp i dette, selv om enkelte søknadsskjema tyder på det motsatte. Når skjemaet ber deg oppgi formål med lånet, er dette kun en formalitet som har med loven om hvitvasking å gjøre. Med andre ord er det ingenting i veien for å bruke et forbrukslån til oppussing.

Prøv å få forbrukslån med sikkerhet

Dersom du må pusse opp bør du først og fremst forsøke å få utvidet boliglånet ditt. Rentene der er lavere enn for et usikret forbrukslån. Om du ikke får utvidet boliglånet, bør du selvsagt lete etter det billigste forbrukslånet. Om du finner en bank som er villig til å gi deg forbrukslån med sikkerhet i boligen, er dette da den beste løsningen. Rentebetingelsene blir da betraktelig lavere enn for et usikret lån. Du kan for eksempel kontakte finansagenter som Zen Banking og Tjenestetorget med en slik forespørsel. Har du ikke sikkerhet, spiller det ingen rolle hvilken bank du bruker. Men, du bør likevel bruke litt tid på å søke hos flere slik at du finner det lånet som har lavest totalkostnader.

Lønner det seg å pusse opp?

Det er ikke sikkert det lønner seg å pusse opp, om det gjøres for å få bedre pris på et boligsalg. For eksempel kan et nytt bad koste flere hundre tusen kroner, men badet vil neppe øke salgsprisen med tilsvarende sum. Dette bør man ha med i vurderingen om man skal selge bolig og tenker på å pusse opp først. Skal du pusse opp i en bolig du blir boende i, eller en bolig du har tenkt å leie ut, blir vurderingen annerledes.