Forbrukslån
Forbrukslån

Den jevne nordmann vil normalt sjekke sin ordinære bank for et bil- eller motorsykkellån. Rentene er normalt greie, og en kan stille kjøretøyet i sikkerhet, eventuelt ha en kausjonist. I ny og ne hender det at folk ikke får dette lånet, og da kan et forbrukslån være løsningen.

Forbrukslånet

Et lån i ordinærbank til bil/mc vil være billigere enn et forbrukslån, det er ikke å komme fra. Hvor mye dyrere avgjør utlåner når de tar en kredittsjekk på deg, da renten settes individuelt og utfra denne sjekken. Har du en ryddig og god økonomi vil likevel ikke rentene på et usikret lån være avskrekkende. Da dette lånet kan benyttes som man vil er det fritt frem å investere i drømmebilen med disse pengene. Det er faktisk mulig å låne helt opp til kr 500 000 i usikrede lån. Det er flere banker som tilbyr dette, blant annet Bank Norwegian og OPP Finans. Andre banker, som driver med usikrede lån, kan også tilby egne lån for bil/mc, hvor en stiller bilen i sikkerhet. Santander Consumer Bank er en av disse.

Bil – og MC lån

Santander Consumer Bank er et av verdens største finansselskaper, og tilbyr alt fra smålån og til store forbrukslån. Mange av tilbudene deres er av typen usikrede lån, men de tilbyr også lån til bil/mc. Det såkalte bil – og fritidslån, som også kan benyttes til båt, ATV, El-bil eller campingvogn. Her kan man få lån til bilen med sikkerhet i bilen. Prisene varierer etter hvilket lån du er ute etter, og hvor mye egenkapital du har. Effektiv rentesats for lån på kr 150 000, uten egenkapital, vil begynne på 9,06%. Det en skal være klar over er at denne renten kan bli mer alt etter hvilken kredittscore du får fra Santander.