Forbrukslån
Forbrukslån

Du kjenner kanskje til at et forbrukslån er en type lån som er uten sikkerhet, samtidig som dette er penger du kan bruke på hva du vil. Det ligger jo i navnet – forbruk – og mange velger å bruke de lånte pengene på innkjøp av interiør, ferier og lignende. Er det derimot lurt å kjøpe seg bil eller båt på et slikt lån?

Stort sett – nei

Det som er så fint når man skal kjøpe seg ny bil eller båt, eller bolig for den saks skyld, er at det finnes dedikerte lån der man kun kan bruke pengene på det man låner til. Høres kanskje litt strengt ut, men fordelen din er at renten da blir betydelig bedre. Et godt billån kan nemlig ha en rente på rundt 5%, mens du med et godt forbrukslån må ut med hele 15% i tilsvarende kostnader! Det samme gjelder for båt- og boliglån. Forbrukslån bør brukes til sitt formål, nemlig forbruk.

Men vent nå litt …

Allikevel kan et forbrukslån være en nødvendig løsning til finansiering av bil eller båt. Det er neimen ikke sikkert at banken ønsker å gi deg bil- eller båtlån, av ymse årsaker. Derimot er kravene noe lettere for et slikt lån, og du kan allikevel få oppfylt drømmen du lengter slik etter.