Forbrukslån
Forbrukslån

Det hender at en trenger en rimelig stor sum penger raskt, men har ikke denne tilgjengelig. Spesielt kan dette gjelde i tilfeller hvor det kreves et depositum for et kjøp eller ved leie av en leilighet. En del velger da å ta opp et forbrukslån til dette, men vil det være smart?

Forbrukslånet

Forbrukslån er et lån man får uten å stille sikkerhet for beløpet en låner. Det at det ikke er sikkerhet for dette betyr også at rentene er høyere enn et ordinært lån, som for eksempel et boliglån. Det vil si at et lån i størrelsesorden kr 100 000 krever at du betaler tilbake mange tusen mer enn du har lånt. OPP Finans låner ut lån som dette med en eksempelrente på 16,70%, for et lån på kr 65 000. Et depositum på denne summen kan dermed koste mer enn det smaker. Velger en å benytte et lån til et depositum kan det berge en ut av en knipe, samtidig som en da har muligheten til å sikre seg kjøpet, eller leiligheten.

Depositumet

Depositum vil si at en betaler inn en avtalt sum for et kjøp. Denne innbetalingen er en sikkerhet for selger for at du kommer til å gjennomføre kjøpet. Eller for utleiere i forhold til skader på eiendommen. Et depositum en benytter i forhold til et kjøp trekkes fra den totale kjøpesummen. Et depositum i forbindelse med en leieavtale betales tilbake til deg ved leieperiodens slutt. Et slikt depositum skal også inkludere opptjente renter på summen. Velger du å benytte et forbrukslån til et depositum legg en god plan fremover for tilbakebetaling av lånet.