Forbrukslån
Forbrukslån

Norge har opplevd en stor økning i inntekter og velferd, og dette har økt til at flere velger å ta opp forbrukslån med den hensikt å oppfylle drømmene sine. Konkurransen blant de som tilbyr disse lånene er også hard, og som en naturlig følge sloss selskapene om kundene. Et selskap som nå tilbyr hele kr 500 000 i forbrukslån er OPP Finans. Selskapet er eid av Gjensidige Bank og har gjort stor suksess i det Norske markedet med sine konkurransedyktige priser og gode vilkår. Ved å tilby høyere lånebeløp er OPP sin strategi å tiltrekke seg mer velstående kunder såvel som den vanlige mannen i gata.

Vilkårene er bedret

Med den økte etterspørselen etter forbrukslån er det naturlig å tolke hevingen av tilgjengelig beløp som et ledd i markedsføringen. Med høyere beløpsgrenser vil selskapene kunne tiltrekke seg et bredere kundesegment, og de som velger å låne hele kr 500 000, er som oftest velstående. Et annet selskap som tilbyr såpass mye i lån, er Bank Norwegian som er et datterselskap av det mer kjente flyselskapet Norwegian Air (NAS). Selskapet ble stiftet for noen få år siden men har allerede lyktes i å bli en velkjent aktør blant utlånerne i Norge.

Økte kan være en stor fordel

Å låne høyere summer gjennom forbrukslånet er ikke nødvendigvis en dårlig idé. Mange nordmenn sitter i dag med flere små lån med høy rente, og typisk er det snakk om kredittkortgjeld. For det første er det vanskelig å holde oversikt over flere små lån, og for det andre betaler man unødvendig mye penger på slike lån. Folk kan dermed spare tusener av kroner på å refinansiere gjelden sin med ett enkelt forbrukslån, og dersom man er kredittverdig kan det være en god idé å låne helt opp til beløpsgrensen.