Forbrukslån
Forbrukslån

Som regel så må det mye kontroller og dokumentasjon til for å få et forbrukslån, men hos noen aktører så er ikke dette lenger tilfellet. Tiden hvor man måtte sende søknader i posten, og så vente i noen uker på et svar er uansett forbi for de fleste. Men dette avhenger igjen av at man har skaffet seg en BankID. Det finnes også en del andre generelle krav til den som ønsker et lån, som det er greit å ha oversikt over, slik at man ikke kaster vekk tiden sin.

Mange krever BankID

Hvis du lurer på hva en BankID er, så er dette enkelt forklart et elektronisk/digitalt kode-apparat som kan brukes til å bekrefte din identitet online. BankID anses som så sikkert at det er like gyldig som en underskrift.
BankID er også så lettvint og greit at mange online-banker som driver med forbrukslån har det som et krav at man har en BankID. Om man bruker ID-brikken har man nemlig en langt kortere behandlingstid, og langt mindre styr.

Andre vanlige krav for forbrukslån

Andre vanlige krav for den som søker om et forbrukslån, er gjerne at det finnes en tilknytting til Norge som kan dokumenteres. Enten gjennom at man har skattet i landet i tre år, eller at man er norsk statsborger. Aldersgrenser kan variere, fra 18 til 30 alt ettersom i hvilken låne-klasse man ønsker å ta opp et lån. Viktig er også uansett at man ikke har betalingsanmerkninger. Ubetalte regninger og åpne inkassosaker er nesten er garanti for ikke å få lån.

Det er enklere å få forbrukslån om du ikke har betalingsanmerkninger.