Forbrukslån
Forbrukslån

De fleste forbrukslån i Norge kommer uten sikkerhet, uten at dette nødvendigvis er noen ulempe for deg. Tvert imot så vil de fleste sette pris på denne «egenskapen» – mens andre igjen kanskje kunne tenkt seg et lån med sikkerhet. Om du leser videre kan du finne ut hva som er forskjellen på disse to typene lån!

Forbrukslån uten sikkerhet

Et forbrukslån er altså nesten alltid uten sikkerhet, noe som betyr at man ikke behøver å stille egenkapital eller lignende for å søke om lånet. Et slikt lån blir utelukkende lånt ut basert på din personlige økonomi, i form av inntekt, betalingsevne og ikke minst betalingsvilje.

Det gjør at norske forbrukslån er svært tilgjengelige for norske kunder, men til gjengjeld så blir renten noe høyere enn for andre lån ettersom banken tar en større risiko enn dersom du hadde stilt egenkapital som sikkerhet for lånet.

Finnes det forbrukslån med sikkerhet?

Vi har enda til gode å se norske tilbydere som krever sikkerhet for forbrukslån, ettersom litt av poenget med sike lån er at man ikke skal måtte spare for å låne penger. Allikevel er det helt sikkert noen banker som lar deg stille egenkapital dersom du ønsker det, men i de fleste tilfeller vil det ikke påvirke renten eller lånet på andre måter.

Det vil dog utgjøre en forskjell for hvor mye du må låne, og derfor lønner det seg alltid naturligvis å spare!