Forbrukslån
Forbrukslån

Her hos oss lar vi oss forbløffe av en del myter rundt forbrukslån. Ikke da de er helt på villspor, men at de er generaliserende. Det er så stor forskjell på enkelte lån at de faktisk ikke er sammenlignbare. Noe som er sant for et lån er ikke nødvendigvis det for et annet. Derfor hender det faktisk, at selv om en rentesats er høy, vil lånet totalt sett bli gunstig.

Små lånesummer kan passe de fleste

Når man trenger penger raskt er det ikke alltid snakk om de store summene. Det hender ofte at man trenger et sted mellom noen få tusen til kr 40 – 50 000. De fleste vil også ha økonomi til å kunne håndtere de ekstra utgiftene dette fører med seg. Det som vil bli viktig er å ikke ta opp mer lån enn det du trenger. Renten på små lånesummer koster de og. Når du leter etter et lite lån må du sammenligne tilbud. Sammenlign gjerne de, som har spesialisert seg på små lånesummer, opp mot de bankene som tilbyr flere hundretusen. Banker, som Bank Norwegian, tilbyr faktisk lån fra kr 5 000 og helt opptil kr 500 000.

Tilbud om små lånesummer

Flere banker har spesialisert seg på små lånesummer. Ved en rask titt hos for eksempel Folkia kan renteeksemplet gjøre at du velger denne banken bort. Det vil ikke være smart i dette tilfellet å se kun på renten. Dette da nedbetalingstiden er så kort at de totale kostnadene ikke blir så mye verre enn hos andre. Thorn er også en aktør hvor det kan virke dyrt ved første øyekast. Her må man altså også kalkulere inn nedbetalingstiden. Denne måten å tenke på vil spare deg for penger totalt sett. Likevel kan det for mange kanskje være et godt valg å benytte en finansagent til å finne lånet. Da får du flere tilbud, og den reelle kostnaden før du velger bank.