Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mange som sitter med et forbrukslån, store lån eller små. Uansett lånestørrelse medfører det en økonomisk forpliktelse. Det skjer at man kommer opp i en uheldig situasjon, som for eksempel mister jobben eller blir alvorlig syk. Blir du uten inntekt vil en forsikring være til hjelp.

Forbrukslån og forsikring

Å ta opp en forsikring, i forbindelse med et forbrukslån, er kanskje ikke det første man tenker på når man søker lån. Har man fast jobb og er frisk tenker man sjelden over at det kan gå andre veien, over tid. Flere banker tilbyr nå forsikring i forbindelse med forbrukslån, og dermed kan man også være sikret om en blir uten inntekt. Denne typen forsikring vil koste litt ekstra pr måned, i tillegg til lånet. Forsikringen dekker ofte tapt inntekt over en periode, ved arbeidsledighet, uførhet og alvorlig sykdom. Er uhellet ute kan da slippe å bekymre seg over at man i tillegg skal komme i et økonomisk uføre. Tar du opp et stort usikret lån kan det være smart å vurdere om en forsikring.

Forsikringen

Vurderer du en forsikring knyttet til et forbrukslån bør du sammenligne banker, som tilbyr dette. Blir du uten inntekt vil det være av betydning hva en slik forsikring faktisk dekker. Hva dekkes og for hvor lenge. Dette kan variere avhengig av bank og type forsikring. Noen banker gir deg to alternativer for forsikring, med noe forskjellig dekningsgrad. OPP Finans tilbyr 2 forskjellige typer forsikring (låneforsikring og låneforsikring pluss). Begge disse forsikringene vil ha en kostnad på prosenter av lånebeløpet, henholdsvis 1,96% og 9,96% av terminbeløpet. Nordax tilbyr også forsikring (betalingsforsikring). Kostnadene på denne forsikringen er på 9,50% av hvert terminbeløp.