Forbrukslån
Forbrukslån

Det er et velkjent fenomen at renten på de ulike lånene fra markedene forandrer seg jevnlig, men hvordan ser det ut med forbrukslån når vi nå skriver 2018? Vi har tatt en titt på renteforskjellene på de ulike lånene, og oppsummert den stadig økende konkurransen.

Slik er forbrukslån i 2018

Den laveste snittrenten vi kunne finne for et forbrukslån i år, kommer fra BN Bank. Den effektive renten her ligger gjennomsnittlig på 12,00%, noe som er en god del lavere en flere av de konkurrerende bankene som har renter opp mot 20%.

Det man ser er at konkurransen blant bankene blir stadig større, noe som helt sikkert vil vises også i fremtiden, i form av billigere forbrukslån. Utviklingen fra de siste årene har ikke vært enorm, men den lille forskjellen vi ser i renteforandringen har definitivt talt til fordel for kunden, og de beste forbrukslånene 2018 finner du her.

Hvordan fastsettes renten?

Først og fremst så fastsetter banken den nominelle renten. Denne er delvis markedsstyrt, men settes også individuelt etter søkeren. Banken har en laveste rente å forholde seg til, men akkurat hvilken rente du får for ditt forbrukslån avhenger av din personlige økonomi.

Dermed kan du risikere at du får en effektiv rente på 18,30% hos den samme banken som nabo Hansen fikk et forbrukslån med en solid rente på 15,00%. Det meste avhenger av deg, og husk at det også er mulig å forhandle med banken!