Forbrukslån
Forbrukslån

Det blir stadig mer populært å benytte seg av forbrukslån for å betale ned gammel gjeld som stammer fra kredittkort. Forbrukslån har et ufortjent rykte for å være svært dyrt, noe som ofte ikke stemmer med virkeligheten. Sammenligner man renten med det som tilbys av kredittkortselskapene vil man se at det ofte er mye billigere med forbrukslån. Denne formen for lån passer utmerket til å refinansiere eksisterende gjeld, og samtidig samle alle mindre lån man måtte ha under en långiver.

Gjør forarbeidet på egenhånd.

De som befinner seg i en gjeldssituasjon vet at det ofte er vanskelig å skaffe full oversikt over alle de kreditorene man skylder penger. Det er blitt vanlig for Nordmenn å eie mange kredittkort, hvor rentenivået varierer mellom hvert kort. I de tilfeller hvor man ikke betaler tilbake i tide begynner rentene fort å tære på husholdningsbudsjettet. For å spare penger på refinansiering må man i hovedsak lykkes med to ting. Den første er er å betale ned alle smålån på en gang, og dermed spare tid ved kun å forholde seg til en långiver. Den andre er å oppnå en lavere rente enn det man hadde tidligere.

Man kan spare mye på refinansiering

I de fleste tilfeller vil kredittkortgjeld ha et høyere rentenivå enn forbrukslånet. Mange banker vil også kunne tilby enda bedre betingelser på forbrukslånet for de som har vært lojale kunder i mange år. Det er ikke umulig å oppnå en rente på 12-15% dersom man er heldig. Et enkelt regnestykke viser hvor mye man kan spare på å refinansiere gjelden. Hvis kredittkortene har en gjennomsnittsrente på 24% ved gjeld på kr 100 000, vil man spare kr 1000 for hver prosent gjelden faller.