Forbrukslån
Forbrukslån

Enkelte utlånere tilbyr kun en type forbrukslån, mens andre kan tilby flere varianter av disse lånene. Felles for de fleste er at lånene er usikrede, og krever dermed ikke noe i pant. Enkelte utlånere kan i tillegg tilby lån med sikkerhet, og andre igjen kan tilby lån med forsikring tilfelle noe uforutsett skulle skje.

OPP Finans

OPP Finans har rukket å bli velkjent på kort tid, og du har garantert sett reklamen deres på nett eller TV ‘en. Selskapet er en del av Gjensidige Bank, som tilbyr forsikring og banktjenester. Gjennom OPP Finans kan du få usikrede forbrukslån, lån til refinansiering av både smålån og kredittkort. I tillegg tilbyr de lån med forsikring. Lån med forsikring vil si at en betaler en viss sum pr måned, og er forsikret opp mot lånet om uhellet er ute. Det kan være sykdom eller for eksempel at du blir arbeidsledig. Da slår forsikringen inn og dekker opp terminene på lånet ditt. En slik ordning kan absolutt være verdt det. Nylig satte banken opp maksimumsgrensa for lån til en halv million.

Forbrukslån til forskjellige formål

Selskapet tilbyr forbrukslån til forskjellige formål. I utgangspunktet trenger du ikke opplyse hva du skal benytte pengene til, men ved refinansiering kan det være smart å opplyse om. OPP Finans tilbyr nemlig gjerne hjelp blant annet i form av rådgivning i slike saker. Et vanlig usikret lån hos dette selskapet har en effektiv gjennomsnittsrente på 16,70% ved låneopptak på kr 65 000 over 5 år. Denne renten vil variere fra lån til lån, men vil vurdert opp mot andre lån gi deg en pekepinn på hvordan rentenivået er, sammenlignet med andre banker. Alle lånene fra OPP Finans har en aldersgrense på 21 år, og maksimalt lånebeløp er kr 500 000.