Forbrukslån
Forbrukslån

Collector er altså et svensk finansselskap, som også tilbyr lån til nordmenn. Dette er et selskap som har raskt vokst seg populære over kort tid. Du har kanskje ikke hørt så mye om de til nå. Men leter du etter et mindre forbrukslån kan altså dette selskapet hjelpe deg. Se også smålån fra Thorn.

Collector

Selskapet er stiftet i 1999, og har stille og rolig spist seg inn på utlånsmarkedet. I 2008 entret de den norske utlånsbransjen. De har faktisk gjort dette så bra at de i 2012 ble nominert til Årets gaselle i Norge. Collector driver også med andre tjenester. De utfører blant annet fakturatjenester for bedrifter, som for eksempel Nelly.com. De har også gjort det godt på andre tjenester, og har også en egen inkassoavdeling, som bedrifter kan benytte seg av. På det private markedet kan de utenom forbrukslån tilby sikker e-handel og byggmax kortet. Selskapet har også avdeling i Tyskland, og de har som mål å bli en av Nord-Europas ledende aktører innen sitt felt. Les mer om Colelctor her.

Collectorlånet

Dette forbrukslånet kan fås på summer fra kr 20 000 og opptil kr 100 000. Den nominelle renten ligger mellom 14,5% og 19,5%. Selskapets effektive eksempelrente ligger på 19,82%, for et lån på kr 65 000 over 5 år. I denne rentesatsen ligger også alle gebyrer, inklusive etableringsgebyret på kr 750. Vilkårene for å få lånet er blant annet, at en har en bruttoinntekt på kr 200 000, og er fylt 20 år. I tillegg kommer det selvfølgelig at en ikke kan ha aktive betalingsanmerkninger. Når du tar opp et usikret lån hos Collector kan du ha en nedbetalingstid mellom 2 til 10 år (les artikkel om raskere nedbetaling).