Forbrukslån
Forbrukslån

Det har vært en bred misoppfatning i den norske befolkningen om at forbrukslån representerer en lite gunstig og dyr låneform hvor kundens interesser ikke ivaretas. Sammenlignet med andre typer kreditt kan forbrukslån ofte tilby svært gode rentevilkår, og lave gebyrer. For eksempel vil man ofte måtte betale en effektiv rente et sted mellom 20-30% til flere kredittkortselskaper. Sammenlignet med forbrukslån er dette et svært høyt tall.

Fordelene med forbrukslån er mange

Det er viktig å huske på at et forbrukslån har mange fordeler, slik som at det kommer uten sikkerhet. Med andre ord kan ikke banken pantsette boligen din dersom du ikke betaler en regning i tide, og dette er en stor fordel. Da det gjelder pris kan du vurdere et lån fra Bank Norwegian, hvor du i skrivende stund kan få et lån med 9,59% effektiv rente dersom du oppfyller vilkårene. Dette er et svært lavt rentenivå sammenlignet med hva du ofte må betale hos kortselskapene, og kan definitivt spare deg mye penger.

Høy konkurranse

Med forbrukslån har du tilgang på usikret kreditt til relativt lave kostnader. Det er viktig at du fokuserer på den effektive renten og ikke den nominelle, ettersom førstnevnte inkluderer alle gebyrer og avgifter. Vanlig boliglånsrente ligger i dag et sted mellom 2,9-3,5%, og banken har sikkerhet i boligen i tilfelle lånet misligholdes. I tillegg er rentene kunstig lave som følge av sentralbankens politikk, og det er rimelig å anta at disse vil stige på sikt. Du kan dermed se at en effektiv rente omkring 9% på lån til forbruk slettes ikke er dårlig.