Forbrukslån
Forbrukslån

I enkelte situasjoner vil det være veldig fristende å ta den lettvinte løsningen; nemlig å søke om et forbrukslån der man egentlig burde ha spart. Samtidig kan man også havne i situasjoner der man faktisk bør låne fremfor og spare, rett og slett fordi at man må ha penger kjapt.

Låne fremfor å vente

Har man for eksempel lagt merke til at det begynner å mugne i kjelleren, så kan det være et problem man må få bukt på med en gang. Men hvordan skal det finansieres, når sparekontoen er tom? Jo, i slike tilfeller kan et forbrukslån være en god løsning. Selv om det koster ekstra, så vil en umiddelbart få has på problemet.

Det samme gjelder også ved oppussing. I stedet for at ungene skal ha en nedslitt kjellerstue i to-tre år, til de blir så gamle at de ikke bruker den lengre, så kan man låne for å pusse opp. Så lenge man er forberedt på kostnadene. Det gjelder også ved akutte situasjoner, der et forbrukslån kan vær redningen.

Andre innkjøp

Men skal man derimot ha seg ny flatskjerm, påhengsmotor eller designermøbler, så er det som regel ikke lurt med et forbrukslån. Da er det heller en bedre idé å spare, ettersom dette er ting du egentlig ikke har råd til. Kanskje blir det en vane å handle med lånte penger, og du havner fort i økonomisk trøbbel.