Forbrukslån
Forbrukslån

Den som etter en forretningstransaksjon sitter igjen med mest, er som regel den som har vært aller best forberedt. Når det gjelder forbrukslån, kan dette lånet ses på som en forretningstransaksjon mellom deg og banken. På grunn av det høye rente- og avgiftsnivået på slike lån, er det som regel alltid banken som sitter igjen med mest. Men i mange tilfeller kan dere bli vinnere begge to.

Forbrukslån i vente

Når du undersøker tilbudene fra de ulike utlånerne, vil du oppdage at hos mange betaler du ikke renter før du begynner å bruke av pengene. Husk at termingebyrene likevel løper. Vet du at du vil møte en større utgift i den nærmeste fremtid, kan det likevel lønne seg å ta opp et forbrukslån før du faktisk trenger pengene. Dette gjelder spesielt hvis du sitter på gjerdet og venter på et meget godt tilbud. Ofte er det slik at et produkt, som f.eks. en datamaskin, blir lagt ut med et kjempeavslag når det kun er få modeller igjen. Å kunne slå til på et slikt tilbud kan være gull verdt.

Kan jeg la pengene stå?

Det at man har fått innvilget et forbrukslån, og signert lånekontrakten, betyr på ingen måte at pengene må brukes. Det lønner seg likevel å ha en konkret plan om hva du skal bruke pengene til, du betaler løpende utgifter på lånet selv om du ikke bruker det. Men den som handler i panikk, gjør som regel dårlige kjøp. Ut i fra bankens tilbud, bør du sette opp en plan som forteller deg hvor mye det koster å la pengene stå på kontoen i en viss, begrenset periode. Vet du at et supertilbud dukker opp i denne perioden, kan det lønne seg å ha pengene klare.