Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mange ting å tenke på når du søker om et forbrukslån. Det er en stor beslutning og det har konsekvenser å sette seg i gjeld. Derfor skal vi prøve å gi noen tips til hva du bør se etter når du søker etter forbrukslån. Det er mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr slik økonomisk hjelp og de fleste tilbyr lånebeløp fra kr 5000 og opp til kr 600 000, som er det høyeste. Skal du låne et større beløp, og her prater vi om lån på mer enn kr 200 000, så vil de fleste bankene kreve at dere er to som søker sammen.

Hva du bør tenke på

Et ting du bør være klar over når du søker om et lån er at din private økonomi ligger til grunn for hvilken rente du må betale. Det betyr at det er et par ting du kan gjøre, som kan skaffe deg en lavere rente og dermed sørge for at lånet blir rimeligere. Det ene er at du bør ha en god betalingshistorikk og dette får du ved å betale regningene til forfall. Da får du en høyere rating og dermed en bedre rente. Noe annet er at du må huske å informere om endringer i din økonomiske situasjon. Har du fått høyere lønn på jobben eller fått en ny jobb med en bedre lønn, så er dette ikke noe bankene kan se. De forholder seg til de offentlige registre. Derfor må du notere dette i søknaden, det kan ha mye å si for bankens vurdering.

Tips om lånesøknaden

Du får som regel de beste tilbud på et forbrukslån ved å søke gjennom en låneformidler. Her søker du i prinsippet hos mange banker på samme tid og du vil motta tilbud fra alle bankene som mener de kan innvilge søknaden din. Siden de er klar over at din søknad også har blitt sendt til andre banker, vil de ofte strekke seg litt for å få nettopp deg som kunde. Dette betyr en litt lavere rente og nettopp renten er det viktigste når det kommer til forbrukslån. Gå gjennom de enkelte tilbud og finn frem til det lånet som vil bli billigste.