Forbrukslån
Forbrukslån

Når man kommer over et visst tidsperspektiv, så er det definitivt bedre å ha et forbrukslån, enn det er å finansiere sine prosjekter med kredittkortgjeld. Tidsaspektet varierer. Noen kredittkort er nesten like gunstige som lån, men det er en tommelfingerregel at man bør finne den billigste renten, som det er mulig å finne.

Kredittkort er billigere enn forbrukslån på kort sikt

Siden kredittkort gjerne har en rentefri periode på rundt 45 dager, så er de billigere enn forbrukslån på kort sikt, og med små summer. Om man er det som kalles en disiplinert, eller ansvarlig bruker, så betaler man regningen sin innen denne rentefrie tidsperioden er utløpt, og man har slik fått et lån over kort tid, uten at man lider direkte utgifter av dette. Om man har større prosjekter på gang, som tar lengre tid, blir det med ett fornuftig å sikre seg et forbrukslån. Jo større et lån er, desto billigere blir den enkelte kronen som man låner. Den relative forvaltningskostnaden ved lånet er nemlig så å si konstant. Med andre ord er gebyrene det samme om du låner kr 10 000 eller kr 500 000.

Forbrukslån lønner seg over lengre perioder

Om det ikke er snakk om å overkomme små til mellomstore utgifter over kort tid, så er forbrukslån klart bedre. Når man går over kr 10 000, og trenger noen måneder med å betale tilbake, så er lån allerede komparativt billigere enn kredittkort. Hovedårsaken til dette er selvfølgelig at renta på kredittkort er høyere enn renta på forbrukslån. Om du skal møblere leiligheten, eller bilen trenger større reparasjoner, er det derfor godt mulig at et forbrukslån er et bedre alternativ.

Les også: Forbrukslån og kredittlån.