Forbrukslån
Forbrukslån

Det har etter hvert blitt mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr forbrukslån. Dette lånetilbudet er god butikk for dem, og i tillegg er det mange som har behov for å få finansiert ulike prosjekter hjemme eller kanskje refinansiere kredittkortgjelden. I det siste har det vært en diskusjon om det har blitt for mye reklame for slike lån og om bankene er for aggressive i sin søken etter nye kunder.

Reklame alle steder

I dag er det forbudt å legge ut villedende reklame. Det er heller ikke lov å reklamere for forbrukslån uten å skrive kostnadene vedrørende lånet i reklamen. Men det største problemet er at det blir for mye reklame. Det er etter hvert ingen steder hvor man kan si seg fri for reklame for forbrukslån. Uansett om du er på Facebook, på en vanlig nettside eller søker etter informasjon på Google, så dukker det opp annonser. Dette er med til å friste folk, som kanskje har det vanskelig økonomisk fra før av.

Det har også blitt ganske vanlig å bruke konkurranser i markedsføringen av forbrukslån og spesielt fremhever mange banker at du kan få tilgang til penger raskt. Elementet med at saksbehandlingen går kjapt og at du kan få penger på konto allerede dagen etter, er noe av det som det nå blir satt en stopper for. Disse elementene er medvirkende til at mange søker om lån, også dem som kanskje ikke burde pådra seg mer gjeld enn det de har fra før av.

Bruk et forbrukslån med omtanke

Det er ingenting galt med et forbrukslån. Selv om det reklameres mye og til dels aggressivt for alle fordelene med et lån, så bør man likevel tenke seg om to ganger før man opptar ett. Forbrukslån koster en del penger, spesielt i renter og det er her mange blir overrasket når de først har fått lånet godkjent. For med en rente på mer enn 15 %, vil det koste en del hver måned å betale ned på de lånte pengene og dette til tross for at du kanskje kun har lånt kr 30 000. Derfor bør man sjekke gjennom budsjettet sitt og se om der er rom for tilbakebetalingen.

En annen ting er nivået på renten. Når bankene reklamerer med en rente fra 7,9 %, så er dette høyst sannsynlig ikke den renten du må betale. Den renten du ender opp med er nok nærmere det nivået som er nevnt i reklamens priseksempel. Om du nå skulle ta opp et slikt lån er det viktig å bruke det med omtanke.