Forbrukslån
Forbrukslån

Du kommer nok aldri til å komme over noe slikt som et rentefritt lån, men et avdragsfritt forbrukslån er faktisk helt mulig. Enkelte banker vil nok kun gi deg en liten periode med avdragsfrihet, mens andre igjen lar det være helt og holdent opp til deg selv når du vil betale avdrag på lånet.

Uendelig nedbetalingstid

Et eksempel på en av de få bankene på markedet som lar deg betale avdrag når det passer deg, er Komplett Bank. For hver eneste måned kan du selv velge om du vil betale avdrag (og hvor mye), slik at det er et ganske unikt forbrukslån. Så lenge du betaler rentene dine så er banken fornøyd. Du har heller ikke noen tidsfrist på å innfri gjelden din, noe som også er relativt unikt. Vanligvis har bankene en maksimal nedbetalingstid på 12 eller 15 år, men hos Komplett Bank sitt forbrukslån kan du bruke akkurat så lang tid som du ønsker.

Sjeldent veldig lurt

Men selv om utgiftene dine blir mindre av å ikke betale avdrag, så er det sjeldent lurt. For hver måned du går uten å betale avdrag, så står du fortsatt på stedet hvil med gjelden din. Følgelig vil det kunne bli et forbrukslån som henger med deg for alltid. Stikk motsatt så anbefaler vi at man betaler ned et forbrukslån så kjapt man kan. Har man avdragsfrihet en måned, så bør man betale mye neste måned.