Forbrukslån
Forbrukslån

Dersom man havner i en uforutsett økonomisk krise og har behov for penger, så kan det være veldig greit å låne de hos banken. Men for mange blir dette veldig dyrt, når man kombinerer en relativt høy rente sammen med avdragene. Moderne forbrukslån behøver derimot ikke være det – i alle fall ikke hvis du velger riktig bank.

Ja, det gjør det

Hadde vi stilt det samme innledende spørsmålet bare for et år siden, så ville svaret vært nei. Men i 2014 ble Komplett Bank åpnet, og de tilbyr nordmenn et noe unikt forbrukslån. Her bestemmer man selv – hver eneste måned – om (og hvor mye) man vil betale i avdrag.

Banken overlater nemlig hele ansvaret til deg, og så lenge de får rentepengene sine, så er de fornøyde. Det anbefales naturligvis å betale ned avdrag hver eneste måned for å bli kvitt gjeld, men for tøffere perioder der økonomien er trang, så er dette absolutt et forbrukslån å anbefale.

Andre lån har faste avdrag

De andre forbrukslånene på markedet vil ikke tilby deg den samme fleksibiliteten. Her blir du pent nødt til å betale ned avdragene som er fastsatt i henhold til planen, men dersom man sliter ekstra mye en måned, så er det naturligvis mulig å høre med banken om å slippe avdrag.

Men det eneste «fullverdige» avdragsfrie forbrukslånet på markedet per nå, kommer fra Komplett Bank.