Forbrukslån
Forbrukslån

Når du har for lite penger til å være med på venners sydentur kan et forbrukslån hjelpe deg. Du lurer kanskje på om «får jeg forbrukslån»? Det er faktisk opptil deg og din personlige økonomi. Fyller man bankenes vilkår for lån er det bare å søke. Søk om summen du trenger, og ikke mer. Forbrukslån er ikke gratis.

Vilkår for forbrukslån

Det finnes forskjellige banker, og det finnes forskjellige vilkår for lån. Det kan variere en del hva som kreves av for eksempel årsinntekt eller alder. Disse vilkårene setter hver enkelt bank selv. Derfor får man også variasjon i vilkårene. Ser man på for eksempel på Collector krever de inntekt på kr 120 000 for å søke. Santander Consumer Bank krever inntekt på kr 250 000. Disse forskjellene tilsier da at man skal sammenligne vilkår også, å ikke bare renter og gebyrer. Når du finner en bank hvor du fyller vilkårene skal du bare søke, for da er svaret på «får jeg forbrukslån» ja.

Får jeg forbrukslån når…

Det kan være andre grunner, enn vilkår for lån, som gjør at du stiller deg selv spørsmålet om «jeg får forbrukslån». Kanskje har du hatt, eller har aktive betalingsanmerkninger? Står du oppført med aktive betalingsanmerkninger vil de aller fleste banker gi deg avslag. Da blir du ansett som en «risikokunde». Da vil det være bedre å ta opp et forbrukslån for å betale dette kravet. Slike lån kan man få hos enkelte banker, men ikke uten sikkerhet. Har du noen som kan kausjonere for deg kan du søke hos Tjenestetorget. De formidler forbrukslån med sikkerhet, med hensikt på å få ryddet opp i inkassosaker.