Forbrukslån
Forbrukslån

Flere, som søker om forbrukslån, får avslag på lånet grunnet dårlig kredittscore. Dette er et avslag basert på situasjonen din den gangen og er ikke et permanent avslag.

Du kan søke på nytt, men vær da bevisst på at du bør forbedre kredittscoren din.

Axo Finans

Axo Finans

Effektiv rente fra 15,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 334.
Sponset oppføring

Lendo

Lendo

Effektiv rente fra 14,01%, kr 140 000 o/5 år blir totalt kr 191 566.
Sponset oppføring

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.
Sponset oppføring

Kredittscore

Kredittscore er et statistisk tall bankene benytter når de kredittsjekker deg. Alle dataene dine legges inn i et system, og ut kommer et tall som viser om du er kredittverdig. Tallene er basert på flere faktorer, som blant annet alder, inntekt og tidligere økonomisk historie. Dette tallet beregnes automatisk og behøver derfor ikke alltid fortelle sannheten, men det er likevel dette tallet banken forholder seg til. Derfor er det smart å komme ut med en god score på en kredittsjekk, da det bedrer muligheten for å få forbrukslån. Samtidig er det dette tallet som gir banken et signal for hvilken rente de skal gi deg. I forkant kan du faktisk sjekke dette selv om du kontakter selskaper som for eksempel Bisnode.

Forbedre kredittscoren din

Kredittscoren kan forbedres med noen enkle tommelfingerregler. Har du tidligere betalingsanmerkninger bør du sjekke at disse er slettet. I tillegg bør en få betalt alle eventuelle andre økonomiske krav, som er ubetalt. En fast jobb og stabil inntekt er helt klart med på å heve kredittscoren din. Inntekten bør stå i forhold til det lånebeløpet du søker om. Søknad om et høyt forbrukslån på en lav inntekt vil ikke bedre scoren. Driver du eget selskap bør du være nøye med å betale kravene til selskapet også. Bankene ser på deg privat og selskapet i sammenheng. En manglende evne i selskapet til å betale krav kan skygge over på deg som person, og banken kan ta det som manglende vilje til betaling.