Forbrukslån
Forbrukslån

Bankene låner ikke ut penger til deg for moro skyld, men de gjør det naturligvis for å tjene penger. De to måtene de tjener pengene sine på ved et normalt forbrukslån, er via renter og gebyrer. Derfor skulle man ikke tro at det fantes noe som het et gebyrfritt lån – men når vi nå skriver 2014 er det faktisk tilfellet!

Unikt og genialt

Det noe spesielle forbrukslånet er det eneste vi har sett, som ikke har gebyrer. Det heter Finaref Privatlån, og er altså blottet for gebyrer. Det betyr at du slipper å betale det vanlige etableringsgebyret, som ofte kan være alt fra kr 900 til kr 4000. Dessuten slipper du også termingebyret, som ved andre lån ligger mellom kr 30 til kr 60 per måned.

Det som derimot er en hake med lånet, er at det har relativt små lånesummer. Det minste du kan låne er kr 3000, og det maksimale er kr 40 000. Derfor er Finaref-lånet kanskje mer et smålån enn et forbrukslån.

Andre betingelser

Med en nedbetalingstid på maksimalt fem år, skulle du ha god tid til å betale ned lånet. Den effektive renten er på 32,46%, noe som er ganske høyt, men allikevel ikke uholdbart dersom man sammenligner med andre forbrukslån. Siden lånesummene er ganske små, blir det heller ikke nødvendigvis alt for dyrt.