Forbrukslån
Forbrukslån

At et forbrukslån er uten sikkerhet, betyr rett og slett at banken ikke krever noe av deg når du skal søke om lånet. Med dette menes at man ikke må stille egenkapital, som ofte er vanlig ved for eksempel bolig- eller billån. I utgangspunktet er dette en stor fordel for deg som skal låne!

Lån til hva du vil, når du vil

Når du ikke må stille sikkerhet, krever det sjeldent noen lengre planlegging når du skal søke forbrukslån. Du behøver ikke å ha spart penger, og kan derfor søke lån når det måtte passe deg. Dessuten kan man bruke pengene på akkurat hva man vil, uten at banken legger seg opp i det, noe som definitivt gjør dette til en av de mest attraktive lånetypene.

Hva som avgjør om du får låne eller ei er altså ikke hvor mye du har spart opp, men hvor mye du har tjent det siste året. Det gjør at forbrukslån er svært populært blant nordmenn som behøver penger.

Renten blir høyere

Og ettersom banken tar en større risiko ved at de ikke har noe å hente hos deg dersom du skulle slite med å gjøre opp for deg, så blir renten noe høyere enn andre typer lån. Mens et boliglån kan ha en rente på under 4%, så vil gjerne et forbrukslån ha rentekostnader på over firedoblete. Men mange mener at det er det verdt!