Forbrukslån
Forbrukslån

Det finnes mange tilbud på forbrukslån i utlandet. Det være seg innenfor Europa, eller andre steder i verden. Rentenivået er, i mange land, enda lavere enn her hjemme. Har du da behov for ekstra penger kan det virke fristende å benytte seg av slike tilbud. Det er mulig, og ikke alltid å anbefale.

Axo Finans

Axo Finans

Effektiv rente fra 15,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 334.
Sponset oppføring

Lendo

Lendo

Effektiv rente fra 14,01%, kr 140 000 o/5 år blir totalt kr 191 566.
Sponset oppføring

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.
Sponset oppføring

Å ta opp et forbrukslån i utlandet

I perioder har det vært populært å ta opp lån i utlandet. Det man kaller valutalån hadde sin høyde for noen år siden. Store lån kom man virkelig billig unna angående renteutgifter og annet. Mange sparte flerfoldige tusener over kort tid. Ulempen med lån av denne typen er at man tar en større risiko enn her hjemme. Den jevne nordmann vil over tid være mer tjent med lån her hjemme. Forbrukslån i utlandet er en mulighet, men ikke like enkelt i alle land for en nordmann. Noen land, og banker, krever statsborgerskap i landet man søker. Andre krever botid i utlånslandet. Er du norsk og bor i et annet land, da er mulighetene større.

Risikoen ved et forbrukslån i utlandet

Banklovgivning er forskjellig landene imellom. Har du lyst til å søke om forbrukslån i utlandet bør du være klar over enkelte ting. I Norge har vi en sterk beskyttelse som forbruker, og det gjelder også deg som bankkunde. Banker må følge et lovverk tilpasset det norske samfunn og retningslinjer. Denne norske garantien har du ikke i utlandet. Lånet man tar opp vil også være i en annen valuta, og dermed svingende i forhold til den norske kronen. Det som i utgangspunktet var rimelig kan fort bli kostbart. Vår anbefaling er at man holder seg til banker som opererer under norsk lovgivning.