Forbrukslån
Forbrukslån

Når du skal søke om forbrukslån er det viktig å sammenligne kostnader som kommer i tillegg til avbetaling lånet. Renten er viktigst, men alle gebyrene kan bety mye når det kommer til kostnadene med lånet. Alle banker er pålagt til og komme med eksempelrenter, men du kan ende opp med en helt annen rente en dette.

Eksempelrente på forbrukslån

Skal du søke om et forbrukslån vil du legge merke til at alle bankene har et eksempel på hva lånet vil koste deg. De viser da som regel et beløp å hva det vil koste deg å lånet dette om du betaler det ned på en bestemt tid. Som regel opererer banken med et eksempel lån på kr 65 000, med en effektiv rente, som blir betalt ned over 5 år. Med dette eksempelet vil du kunne danne deg et bilde av hva lånet kommer til å koste deg. Det er med andre ords ikke sikkert at du ender opp med denne renten som blir framlagt her.

Derfor skal du ikke stole på renteeksemplene

La oss si at du skal søke om et forbrukslån fra OPP Finans på kr 65 000. Du skal betale dette lånet ned på 5 år. Når du ser på siden deres vil du se at de opererer med en effektiv rente på 18,33%. Tilbakebetalingen blir da totalt kr 97 754. Den renten du egentlig betaler, oppgis etter at det er foretatt en kredittsjekk. Renten fastsettes slik at de med god kredittscore får de beste rentene. Du kan dermed få langt billigere betingelser enn det som oppgis i renteeksempelet, så fremt kredittscoren din er høy. Dette virker motsatt også. Tilbudet som inneholder betingelsene, er for øvrig uforpliktende, og du kan selvsagt søke og sammenligne tilbud fra flere banker.