Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis du har brukt litt tid på nettstedet vårt, så har du sikkert sett at det ligger svært mange forbrukslån her. Forhåpentligvis har vi gjort det enkelt for deg å finne frem til de billige, ettersom svært få er interesserte i å vite om de dyre lånene.

Allikevel skal vi i denne artikkelen ramse opp et par eksempler, slik at man tydelig kan se hvor stor forskjellen på en dyrt og billig lån kan være.

Store renteforskjeller

Tar vi for eksempel lånet fra Telefinans – FolkeLånet – som er et svært billig forbrukslån, så vil man etter hvert se hvor stor forskjellen er mellom et billig og et dyrt lån. De som søker om dette lånet får nemlig en snittrente på habile 15,80%. Det gir følgende kostnader:

Låneeksempel – effektiv rente 15,80% og et lån på kr 65 000, som nedbetales over 5 år, blir totalt kr 92 354.

Tar vi et annet eksempel, på et noe dyrere forbrukslån fra Online24, ser vi at renten er på 19,74%. Det vil utgjøre en prisforskjell på over 7000 kroner i løpet av fem år.

Låneeksempel – effektiv rente 19,74% og et lån på kr 65 000, som nedbetales over 5 år, blir totalt kr 99 348.

Flere fordeler med lånet

Allikevel er Online24-lånet et godt forbrukslån, ettersom det har andre fordeler. Her betaler man kun renter på det beløpet man har brukt, slik at man kanskje sparer penger der.