Forbrukslån
Forbrukslån

Det høres kanskje merkelig ut, men nyere undersøkelser viser faktisk at dine venners vaner når det kommer til forbrukslån og gjeld enkelt kan smitte over på deg. Det kan jo også være positiv, men som regel så er det de negative vanene som smitter over. Med andre ord – har naboen fått inkassovarsel, så bør du selv være obs.

Kanskje får du ikke lån

En ny trend hos utenlandske banker, er at de sjekker opp vennene dine på sosiale medier for å finne ut hvordan omgangskretsen din behandler lån. Finner de ut at dine nærmeste selv har inkasso og er slappe betalere, så kan det hende at de nekter deg lån.

Så langt har vi ikke hørt om noen banker som har gjort dette i Norge. Uansett er det verdt å vite at undersøkelser har vist at de med slappe betalere som venner, selv kan bli påvirket og fristet til å bruke mer enn de har råd til. Ta heller grep om problemene sammen, og bli kvitt inkassoen en gang for alle.

Kjenner du noen som sliter?

Å snakke om økonomi er et sårt tema for mange. Dersom du har mistanke om at noen sliter med å behandle et forbrukslån (klikk her for å lese mer om lån uten sikkerhet), ta kontakt med dem og prøv å hjelpe dem. Du må nødvendigvis ikke hjelpe i form av penger, men gode tips og kanskje bare et dytt i ryggen kan være nok for å få de på rett vei igjen.