Forbrukslån
Forbrukslån

I det man tar opp forbrukslån vil man som oftest få opplyst en nominell rente som del av den lovpålagte informasjonsplikten. Det man burde se på når man tar opp forbrukslån er den effektive renten, for i denne er alle avgifter inkludert. En av kostnadene ved forbrukslån er etableringsgebyret, og dette belastes av utlåner for å dekke de administrative utgiftene ved opprettelse av lånet. Den vanlige satsen blant utlånere i Norge ligger mellom kr 900-1000. Det er likevel noen selskaper som ikke tar seg betalt for å opprette forbrukslånet, og dersom man er smart kan man derfor spare mye penger.

Santander tar ikke betalt

Et av selskapene som ikke krever etableringsgebyrer på forbrukslån er Santander Consumer Bank. Selskapet er spesielt godt kjent i Sør Europa som en tilbyder av finansielle produkter. Banken er kjent for å tilby profesjonell kundeservice og har veldig konkurransedyktige priser. Et av produktene deres heter flexilån og er et forbrukslån uten etableringsgebyr. Det betyr at du ikke betaler noe for å ta opp lånet, og slikt sparer du store penger på. Dersom du låner kr 10 000 vil en etableringsavgift på kr 900 tilsvare 9%, og dette er penger du altså sparer med Santander Flexilån.

Slik senker du kostnadene

På lik linje med andre tilbydere av forbrukslån vil ikke Santander kreve at du stiller sikkerhet i bolig, bil eller annen eiendom. Du kan låne så mye som kr 70 000 før du trenger å betale et etableringsgebyr, og dette sparer du altså gode penger på. I tillegg vil de fleste forbrukslån ha et termingebyr som dekker administrasjonen av lånet og ting slik som å sende ut brev til kunden. Hos Santander er dette på lik linje med konkurrentenes priser, om ikke litt lavere. I skrivende stund krever banken kr 45 i termingebyr, og har gode rentebetingelser å tilby kundene sine.