Forbrukslån
Forbrukslån

Skal, skal ikke. Forbrukslån, eller kredittkort. Den evige duellen mellom to forskjellige lånetyper. Mens mange mener det er enkelt å vite når man bør velge hva, så er det andre som trenger et dytt i riktig retning. I denne artikkelen skal vi prøve å gi deg nettopp det dyttet.

Her velger du kredittkort

Først kan vi se på når du bør velge et kredittkort. Primært så er huskeregelen at du kan bruke kredittkortet når du skal tilbakebetale pengene innen den rentefrie perioden er over. Vanligvis strekker den seg opp mot 50 dager, og da blir bruken helt gratis.

Et kredittkort er også det beste alternativet når man skal på reise. Dette fordi at man da har reiseforsikring inkludert i kortet, samtidig som man har en ekstra dekning når man befinner seg utenlands. Det kan være livsviktig dersom man skulle miste bankkortet eller noe annet skulle skje.

Her velger du forbrukslån

Ettersom et forbrukslån (mer om slike lån på forsiden) har langt lavere rente enn et kredittkort, så bør du alltid benytte det når du vet at du blir nødt til å tilbakebetale pengene over flere måneder. Da slipper du nemlig unna med store kostnader i renter og gebyrer.

Med andre ord egner et forbrukslån seg best til større prosjekter som finansiering av oppussing, bil, hytte, båt, boblebad eller lignende. Dersom man har behov for større summer er dessuten et lån den enkleste måten å få seg nettopp det på.