Forbrukslån
Forbrukslån

Det kan være dyrt å måtte låne penger. Men, ikke alle har muligheten til å spare opp penger for å oppfylle drømmer eller betale for en uforutsett reparasjon av bilen. Da er det praktisk å kunne få et forbrukslån på kort tid, også selv om det koster penger. Det trenger selvsagt ikke å koste mer enn nødvendig, derfor er det lurt å se seg litt om på markedet, før en signerer på lånedokumentene.

Forskjell mellom dyrt og billig

Forskjellen mellom de dyreste lånene og de rimeligste er enorm. Det er mye som spiller inn og det er ikke kun renten som er avgjørende. Den nominelle renten på et forbrukslån kan være på 16%, men likevel ender den effektive renten opp på 48%. Hvordan er det mulig tenker du sikkert.
Det er mulig fordi den effektive renten er den nominelle renten + de gebyrer du må betale for et lån. Låner du et mindre beløp på f.eks. kr 10 000 og samtidig må betale kr 1000 i gebyr for lånet, da blir kostnadene høye og dermed blir også den effektive renten høy.

Folkia Finans

Folkia Finans er blant de dyreste i Norge. Her kan en låne små beløp på inntil kr 20 000 med en nedbetaling på maksimalt 1 år. Men, om du låner kr. 15 000 og betaler lånet tilbake på ett år, er den effektive renten på hele 79%!

Opp Finans

I den motsatte enden finner du Opp Finans. Her kan en låne inntil kr 500 000 og den laveste effektive renten er på 8,21%. Men, låner du samme beløp hos Opp Finans og betaler dette tilbake i løpet av ett år, så vil den høyeste effektive renten være på 19,9%. Litt av en forskjell.