Forbrukslån
Forbrukslån

Lån koster, og det vet vi alle. Det er renter og gebyrer som fordyrer et lån, samtidig som nedbetalingstiden spiller inn på de totale kostnadene. Ordinære boliglån har nå historisk lav rente, men ikke alle typer gjeld kan skilte med en rente på det nivået. Til tross for dette kan faktisk et forbrukslån hjelpe deg til å spare penger.

Nedbetaling av gammel gjeld

De aller fleste har en drøm om å bli gjeldfri, men som vi vet har en store lån tar det tid. Det er derimot smart å med jevne mellomrom gå gjennom hvilken type gjeld en sitter med, og hva den egentlig koster i renter og gebyrer. Her er det en mulighet for å bli raskere kvitt noe gjeld. Blant annet er forbruksgjeld ofte kostbar, spesielt om en har lang nedbetalingstid og høy rente. Denne typen lån kan en vurdere å «bytte ut» med forbrukslån med bedre betingelser. Bare vær oppmerksom på at dette gjøres smart, og etter en nøye vurdering av tilbud.

Forbrukslån som «sparegris»

Å spare penger på utgifter er noe alle er ute etter, og et nytt forbrukslån kan faktisk bli din nye «sparegris». Det du skal passe på er at du vurderer mange lån opp mot hverandre, og deretter mot den forbruksgjelden du har nå. Du vil fort se at om du sitter med en dyr kredittkortgjeld vil du spare atskillig på å løse denne inn med et usikret lån, da rentene på lånet er atskillig lavere enn på kort. Ulempen her er at du mister den fleksible nedbetalingsordningen, og vil trenge en bedre planlegging av alle månedlige utgifter. MEN – om du sparer atskillig tusen på dette totalt; absolutt verdt planleggingen!