Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån kan i prinsippet brukes til akkurat hva du vil – noe som er kanskje den største fordelen med denne lånetypen. I tillegg er lånet uten sikkerhet, slik at du heller ikke må stille egenkapital! Om du vurderer å ta opp et slikt lån, så kan du lese videre for å få noen tips om hva det kan brukes til!

Hytte, vannscooter, oppussing eller bil

Banken legger seg altså ikke opp i hva pengene skal brukes til, slik at du kan kjøpe deg ny vannscooter til hytta om du ønsker. Eller kanskje kan du kjøpe deg hytte? Et forbrukslån i Norge har en lånegrense på inntil kr 400 000, så det skulle kanskje holde til en mindre hytte på fjellet. Du kan naturligvis også gå til innkjøp av både båt og bil, men til det finnes det dedikerte båt- og billån.

Oppussing er en av de mest populære grunnene til at nordmenn søker om forbrukslån. Det kan for så vidt være en god idé – hvorfor spare i flere år når man kan pusse opp kjeller- eller loftstua på dagen?

Reise og regninger

Andre igjen velger å søke om et forbrukslån for å finansiere reise og ferie. Det kan også være en god idé, spesielt dersom man vet at man har penger innkommende i nær fremtid. Har man ubetalte regninger som ligger til forfall, så kan et forbrukslån være nyttig for å bli kvitt «akutt» gjeld. Da slipper man at saker havner i inkasso, og kan fokusere på å betale gjelden etterskuddsvis.