Forbrukslån
Forbrukslån

Å ta opp forbrukslån bør aldri være en impulshandling. Dessverre skjer det at en trenger penger raskt og kanskje har tatt opp dyre lån uten å tenke seg om. Over tid ser en at dette var lite smart, men heldigvis kan dette problemet løses.

Dyr gjeld

Mange godt etablerte folk sitter på både båt -, bil – og boliglån. I tillegg tok man kanskje opp kredittgjeld for å takler noen problemer tidligere. Normalt vil en klare å betale på alle lånene, men det kan være smart å ta en gjennomgang på alle, og se om det kan være muligheter for å løse inn noe, Renter på ordinære lån er lave for tiden, mens forbruksgjeld enda er atskillig dyrere. Kan du spare på å kvitte deg med de dyre lånene (kvitt deg alltid med den dyreste gjelda først)? Ja, så absolutt, men bruk tid på å vurdere forskjellige alternativ.

Bli kvitt den dyre forbruksgjelden

I utgangspunktet bør man ikke ta opp nye forbrukslån for å løse inn annen gjeld, men i enkelte tilfeller kan det absolutt lønne seg. Tok du opp forbrukslån for noen år tilbake har du mest sannsynlig en noe høyere rente enn hva som tilbys i dag. Tar man da opp et nytt usikret lån, og løser inn det gamle, kan det være penger spart på grunn av lavere rente. Det samme gjelder dyr kredittkortgjeld som man ikke klarer betale ned som tenkt. Å betale inn kun litt og litt på en slik type gjeld koster mye. Det en derimot aldri skal gjøre er å bruke usikrede lån til å løse inn for eksempel et billån med en god rente. Det vil normalt koste deg mer enn det opprinnelige lånet.