Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis man har muligheten rent økonomisk er det ingen ulemper med å betale ned et forbrukslån for tidspunktet som nedbetalingsplanen tilsier. Dette gir deg en romsligere økonomi, og du sparer penger på å bli kvitt lånet så fort som mulig. Muligens kan man også finne billigere tilbydere av forbrukslån som er villige til å refinansere et bestående forbrukslån, med gunstigere betingelser. Der er ingen grunn til ikke å refinansiere, for gunstige betingelser, selv om mange lar være. Enten på grunn av en ulogisk lokalitet ovenfor finansagenten, eller fordi summen er små og skal betales i løpet av kort tid.

Tidspunkter med lav rente er ideelle for å betale ned forbrukslån

I perioder som er preget av en generelt lav rente har man to muligheter. Man kan billig låne penger, hvis man trenger dem, eller man kan benytte seg av omstendighetene, og bli kvitt dyre forbrukslån. Hvis man har et lån i perioder med lav rente, så synker også renta på forbrukslånet. Dermed har man penger til overs i budsjettet. Om man vil, kan man føye disse inn for å betale tilbake ekstra på lånet.

Betal det dyreste lånet først

En viktig regel er å alltid betale ned det dyreste lånet først. Dette innebærer at det man sparer på minskede nedbetalinger på for eksempel studielån, heller boliglån, burde brukes for å kvitte seg med et forbrukslån, eller med kredittkortgjeld hvis denne er dyrere. En vanlig løsning som kan være gunstig, er å refinansiere boliglånet. Man utvider da lånesummen, gjennom å ta en ny verditakst på boligen. Dette sikrer et lån med en gunstig rente. Deretter flytter man gjelden fra forbrukslån over i det utvidede boliglånet, og vips så har man spart en hel del.