Forbrukslån
Forbrukslån

Du har helt sikkert sett reklame for norske forbrukslån, enten det har vært via TV-skjermen, på internett eller i en papiravis. Nordmenn elsker å låne, og når de ser fristende reklamer med gunstige betingelser, så kan det være lett å «bite på kroken». Men det er slett ikke sikkert at lånene er like bra som de først virker.

Renten fastsettes individuelt

For når bankene skryter av renten sin, så er det gjerne det laveste tallet som er overhodet mulig som du får se. Det de ikke forteller er at renten fastsettes individuelt etter en vurdering av din personlige økonomi, så det kan godt hende at du får en langt dyrere rente, selv om naboen har fått et meget billig forbrukslån.

I motsatt ende kan det også hende at du får et billigere forbrukslån enn gjennomsnittet, så det må nødvendigvis ikke være negativt. Det er bare å være obs på at de reelle kostnadene ikke alltid er de samme som i eksemplet!

Renten er kostbar

Det er viktig å tenke over på om man faktisk behøver pengene, for renten på et forbrukslån (se anbefalteforbrukslån.no for mer om lån uten sikkerhet) kan merkes godt på økonomien når man skal betale ned lånet. Klarer man ikke å betale for seg, så vil det også balle seg opp, slik at man kanskje ender opp i en liten økonomisk krise.