Forbrukslån
Forbrukslån

Billige forbrukslån 2017 kan være vanskelige å finne. Dette skyldes blant annet at det ofte vil være økonomien din som avgjør om lånet blir billig eller ikke. Selv om bankene kanskje reklamerer med en rente fra 6,9 % nominell, så er det langt fra sikkert at dette vil være renten du blir tilbudt om din lånesøknad blir godkjent. Når du sender inn en søknad om lån vil denne gå gjennom en kredittvurdering. Her ser banken på din økonomiske situasjon, inntekter, gjeld og betalingshistorikk. Det er nemlig denne kredittvurdering som avgjør hvilken rente du må betale.

Høy inntekt gir billig forbrukslån

Har du en høy inntekt og lite gjeld så vil du formentlig få et lånetilbud med en lav rente. Har du en helt vanlig inntekt og noe gjeld fra før, så må du regne med å betale mellom 12-15 % i rente. Det er derfor viktig at banken har korrekte opplysninger om inntekten din. Har du nylig fått lønnsforhøyelse eller en ny jobb med bedre lønn, så bør du informere om dette når du søker om lån. Det kan hjelpe deg til å få tilbud om billige forbrukslån 2017.

Låneformidler

Skal du finne et billig forbrukslån 2017, så er det selvsagt en forutsetning at du søker om lån hos noen som kan tilby en lav rente. De siste par årene har det kommet flere og flere låneformidlere på markedet og disse kan hjelpe deg med å finne billige forbrukslån. Her søker du om et lån hos en låneformidler og denne vil videresende din søknad til de banker og finansieringsselskaper som de jobber sammen med. Siden bankene vet at din søknad også har blitt sendt til flere av konkurrentene, vil de gjøre det de kan for å komme med det beste tilbudet. Det er tross alt kunder de lever av.

På denne måten vil din søknad bli vurdert av kanskje 10-12 ulike banker på samme tid og det er en større sannsynlighet for at du mottar et godt lånetilbud med en rimelig rente. De banker som mener de kan innvilge din søknad vil sende deg et tilbud om lån, hvor mye du får låne og til hvilken rente. Du kan så sammenligne tilbudene og velge et billig forbrukslån. Det er en ganske god sjanse for at du ender opp med et forbrukslån som har bedre betingelser enn om du hadde sendt din søknad til et par banker på egen hånd.