Forbrukslån
Forbrukslån

Tok du opp et forbrukslån før 2010? Da kan det lønne seg å refinansiere. På denne tiden var forbrukslånene langt dyrere enn hva de var i dag, og spesielt dersom man søkte om lån under finanskrisen vil det være mulig å spare store summer når vi nå har ankommet 2014.

Søk lån hos noen andre

Dersom renten på forbrukslånet ditt er rundt 20% eller mer, så vil det lønne seg å søke nytt lån hos en annen bank. Det er dette som kalles for refinansiering, og det gjør ikke at du blir gjeldfri, men at du får en langt gunstigere rente hos den nye banken din. Renten har generelt aldri vært lavere enn hva den er i 2014, så her er det mye penger å spare.

De billigste forbrukslånene i 2014 har en effektiv rente så langt ned som rundt 10%. Man skal riktignok tjene ganske så fett for å få en slik rente av banken, men det er altså mulig. Snittrenten for norske forbrukslån ligger nå på rundt 15-16%, noe som er langt lavere enn for bare noen få år siden.

Så mye kan du spare

Ser vi for oss at du har et gjenstående lån på rundt kr 30 000, og har en effektiv rente på 25%, så betaler du rundt 7000 i renter hvert eneste år. Refinansierer du kan du senke kostnaden til omtrent 5000 kroner eller mindre!