Forbrukslån
Forbrukslån

I perioder med lave renter bør man å prioritere en raskere nedbetaling av forbrukslån. Hvis man bruker denne konjunkturen til sin egen fordel, kan man spare mange penger på lengre sikt. De pengene man sparer på at man må betale en mindre nominell månedsrente, burde man bruke til å betale tilbake ekstra på lånet. Der er nemlig ingen ulemper ved å betale tilbake mer enn det som er blitt avtalt i nedbetalingsplanen.

Andre fordeler med lav rente

Det er selvfølgelig fordelaktig å ha lån i perioder med lav rente, men det beste er selvfølgelig å ikke ha dyre lån som forbrukslån, eller andre lån. Benytt derfor perioder med lav nominell rente til å kvitte deg med kreditter og dyre lån først. En annen mulighet er å se seg om etter billigere tilbydere i et gunstig marked. Har du mange dyre smålån, så koster gjerne månedsgebyrer en del. Det er derfor også lurt å se etter et nytt, gunstig lån, mens renta er lav. Vi presenterer flere selskaper som spesialiserer seg på refinansiering, og et godt eksempel på en pakkeløsning for dette er «Ryddelånet» fra Telefinans.

Flere muligheter for å kvitte seg med dyre forbrukslån

Mange har gjerne annen gjeld som de også betaler på. Det være seg studielån, eller huslånet. Også her kan det være muligheter for å refinansiere med gunstig resultat. En mulighet for å bli kvitt dyrere gjeld, er å refinansiere boliglånet. Da kan man flytte den dyre gjelden over i boliglånet, og sparer slik både månedsgebyrer og utgifter til den nominelle renta, som alltid er høyere på forbrukslån.