Forbrukslån
Forbrukslån

Når du ønsker å søke om et forbrukslån, så er det nok av valgmuligheter. Spørsmålet er derfor hvor du skal søke om lån, slik at du får de beste betingelsene? Først og fremst må du finne ut hvor mye du trenger å låne. Stort sett alle banker tilbyr lån på inntil kr 75 000. Skal du låne mer enn dette, f.eks. til oppussing hjemme i boligen din, så må du finne de långivere som tilbyr større lånebeløp. Flere lar deg låne inntil en halv million kroner om du har en høy inntekt eller dere er to som søker sammen.

Du avgjør selv hva lånet skal brukes til. Banken er kun interessert i å sikre seg at du klarer å betale lånet tilbake. Derfor vil din søknad gå gjennom en kredittvurdering hvor de ser på økonomien din og om du kan betjene et forbrukslån. Som nevnt er det mange mulige långivere, men vi har plukket ut de to som vi mener er de beste forbrukslånene 2017.

Bank Norwegian

Bank Norwegian har på relativ kort tid etablert seg som en av de store aktørene innen forbrukslån. Her er minstelånet på kr 5000 og det største lånet på en halv million kroner. Lånet kan betales tilbake på opptil 15 år og du velger lengden selv. Den rimeligste renten er på 9,59 % i effektiv rente, mens den dyreste er på 21,24 %. Hvor mye du må betale i rente, vil bli avgjort etter kredittvurderingen. Blir søknaden din godkjent, får du tilsendt et lånetilbud med de betingelsene som banken kan tilby deg, også hvilken rente du må betale. Skal du søke om lån hos Bank Norwegian må du ha fylt 18 år, være norsk og ha en fast inntekt.

Santander – et av de beste forbrukslånene 2017

Hos Santander kan du låne inntil kr 350 000. Nedbetalingstiden skal være på mellom 1 til 15 år. Presis hvor lang tid du vil bruke bestemmer du selv. Den laveste effektive renten hos Santander er på 8,6 %. Dette skyldes blant annet at ved lån på kr 70 000 eller mindre, så betaler du ingen termingebyr og heller ikke noe etableringsgebyr. Men hvor mye du må betale i rente avhenger av kredittvurderingen banken foretar. Ønsker du å søke om et forbrukslån hos Santander, så må du ha fylt 25 år, være norsk eller ha bodd i Norge i minimum 3 år og ha en fast inntekt.