Forbrukslån
Forbrukslån

Det er ikke til å komme fra at et usikret lån har høyere rente enn for eksempel bil- og boliglån. Renten på forbrukslån, som er usikret, settes individuelt. Det er noen grep man selv kan ta for å få en god rente. Det krever litt planlegging å få dette på plass, men vil absolutt være verdt det.

Hva betyr det at et forbrukslån er uten sikkerhet?

Kredittscoren og renten på forbrukslån

Når man søker om et forbrukslån oppgir man alle økonomiske opplysninger til banken. Banken foretar deretter en kredittsjekk av deg, før de innvilger lånet og setter renten. Kredittsjekken gir bankene svar på om du er en «risikokunde» eller ikke, i form av et tall (kredittscore). Kredittscoren er satt sammen av din økonomiske historie. Bankene kan vurdere dette tallet noe forskjellig, og derfor opplever man også at rentene kan variere, selv om utgangspunktet er likt. Kredittscoren din kan du faktisk klare å bedre på egen hånd. Det krever litt innsats og planlegging.

Les også: Slik kredittsjekker du deg selv.

Slik kan du forbedre kredittscoren

Vi har alle hatt enkelte perioder i livet hvor økonomien har vært noe laber. Kanskje har du også hatt betalingsanmerkninger tidligere? Vil du bedre kredittscoren er gamle betalingsanmerkninger det første du må sjekke. Er de slettet etter betaling? Hvis ikke, sørg for å få de slettet før du søker et forbrukslån. Dette skal gå automatisk ved betaling, men det hender at de ikke blir det. Deretter bør du gå gjennom hvilken annen gjeld du har? Har du smågjeld du kan klare å få gjort opp? Mye annen smågjeld og kreditter vil gi negativt utslag på en kredittsjekk. Få betalt ut dyr gjeld før du søker et forbrukslån.

Hvordan få forbrukslån med betalingsanmerkning?