Forbrukslån
Forbrukslån

Vi nordmenn er ganske heldige, på nesten alle kjøp har man en angrerett. Dette kan sikre oss om vi angrer på et lån man har tatt opp. Angrerett er en egen lov som opererer med faste frister og rutiner. Om du skulle angre deg innenfor denne fristen kan man komme seg ut av avtalen selvom man har signert.

Angrerett ved et forbrukslån

Skulle du angre på forbrukslånet du har tatt opp er det fult mulig å trekke seg. Ofte kan man innse etterpå at man gjerne ikke hadde behov for de ekstra pengene allikevel. Alle banker og andre utlånere har angrefrist. Det man må huske på er at det fins regler å tidsfrister om man skal benytte seg av dette. Sjekk alltid hva kriterier banken har på angrefrist. Som regel blir man bedt om å betale et beløp når man sier opp lånet. Dette er sånn at banken ikke skal tape penger.

Slik fungerer angreretten

Alle som har tatt opp et forbrukslån har mulighet til å benytte seg av angreretten. Det viktigste du må huske på er at du gjør det riktig og tidsnok. Den dagen lånet ditt blir innvilget har du 14 dagers angrefrist. Signerer du via post vil du få med et angrerettskjema. Signerer du elektronisk vil den komme på mail. Før disse dagene er omme må banken ha beskjed fra deg om at du ikke ønsker lånet. Den beste måten er å gjøre dette skriftlig. Når dette er gjort må du betale tilbake alle pengene du har lånt innen 30 dager. I tillegg må man som regel betale en kompensasjon, dette vil som regel være påløpte renter for den tiden du hadde lånet.