Forbrukslån
Forbrukslån

Mange lurer på om de faktisk er gamle nok eller har høy nok inntekt for å søke forbrukslån (les mer om slike lån på anbefalteforbrukslån.no). Det vi kan si innledningsvis er at norske banker har varierende krav for sine lån, men generelt sett så har man et aldersaspekt og en inntektsgrense å forholde seg til.

Så mye må du tjene i året

Søker du forbrukslån via Bank Norwegian, så er det ingen krav om hvor mye du må tjene. De krever faktisk bare at du har en liknet inntekt. De fleste andre norske banker vil dog kreve at du tjener minst kr 100 – 200 000 før de i det hele tatt låner deg penger. Det kan hindre mange fra å låne, selv om det ikke er store summene det er snakk om.

Hvis du uansett skal låne små summer, så kan det lønne seg å sjekke ut et SMS-lån fremfor et vanlig forbrukslån, ettersom betingelsene kan være langt enklere der.

Så gammel må du være

For å søke forbrukslån i Norge, så må du minst være 18 år. Det er et lovfestet krav fra norske myndigheter. Videre står norske banker fritt til å heve denne aldersgrensen, og det er det mange som har gjort. De fleste banker krever at du er enten 20, 21, 23 eller 25 år før de låner deg penger, men det finnes alltid noen unntak – som hos nevnte Bank Norwegian, der aldersgrensen er 18 år.